Header

De vernieuwde gedragscode krijgt veel positieve reacties. Tijdens de eerste audits waardeerden de bouwplaatsen de nieuwe methodiek. Uitdagend, overzichtelijk en soms ook confronterend. Na de eerste bevindingen kunnen we voorzichtig wat eerste conclusies trekken. Bijvoorbeeld dat de bouwplaats goede maatregelen treft om hinder te beperken. En dat het nemen van maatregelen voor de pijler Milieu net als eerdere jaren voor alle bouwplaatsen een uitdaging is. Opvallend is dat de scores voor Bewustwording & Communicatie nog wat achter blijven. En juist daar zit de kwaliteit van de bouwplaats voor de omgeving. Na de zomerperiode hoop ik dan ook dat steeds meer projecten eerdere best practices gebruiken of een upgrade geven. Om zo de impact van de bouwplaats zo klein mogelijk te laten zijn voor de omgeving.

Met vriendelijke groet,

Ilja Werkhoven
Directeur Bewuste Bouwers
T. 079-3252425

---
Derde BLVC Café op 29 september

Derde BLVC Café op 29 september

Op 29 september organiseren Bewuste Bouwers, Gemeente Utrecht en Royal HaskoningDHV voor de derde keer een BLVC Café. Met drie inspirerende verdiepingssessies, volop gelegenheid om te netwerken en deze keer ook met een rondleiding door het stationsgebied. Meer informatie over het programma en aanmelden op de website.

Lees verder

---
Pleijsier Bouw: Samen bouwen doe je niet alleen

Pleijsier Bouw: Samen bouwen doe je niet alleen

Pleijsier Bouw is een middelgroot bouwbedrijf met twee vestigingen in Nijkerk en Genemuiden. Gespecialiseerd in utiliteitsbouw begeleidt Pleijsier Bouw het hele bouwtraject van begin tot eind. “Door onze werkwijze helpen wij de opdrachtgever om het resultaat te krijgen dat hij in gedachten had, gerealiseerd binnen de kaders en natuurlijk van goede kwaliteit. Met steeds meer binnenstedelijke en ook transformatie projecten wordt het netjes omgaan met de omgeving belangrijker. Bewuste Bouwers is een sterk merk dat ons helpt om een gezicht te geven aan de werkwijze die we voor een groot deel al in ons DNA hebben zitten” aldus algemeen directeur Robert Pleijsier.

Lees verder

---
Blaak 16 blinkt uit met twee best practices

Blaak 16 blinkt uit met twee best practices

Midden in het bedrijvige centrum van Rotterdam renoveren Dura Vermeer en Hendriks Bouw & Ontwikkeling een kantoorgebouw aan de Blaak. Tijdens de audit, die coördinerend auditor Bouwe van den Ende in juni uitvoerde, bleek dat het project zich als een bijzonder goede buur opstelt. Naar aanleiding van de audit zijn twee best practices toegekend voor de pijlers Milieu en Omgeving. 

Lees verder

---
Eerste audit vernieuwde gedragscode in Elst

Eerste audit vernieuwde gedragscode in Elst

Senior auditor Els Geurts reisde voor de allereerste audit volgens de vernieuwde gedragscode naar Elst, waar TBI-onderneming Mobilis BV in opdracht van ProRail werkt aan twee onderdoorgangen, vlakbij het station. Met de nieuwe normkaarten in de hand werd de bouwplaats goed bekeken en beoordeeld.

Lees verder

---
Nieuw in het bestuur: Dimitri Kruik

Nieuw in het bestuur: Dimitri Kruik

Vlak voor de zomer trad Dimitri Kruik toe tot het bestuur van Bewuste Bouwers. Hij volgt Bart Smolders op. Dimitri is directeur Procurement bij ProRail en lid van ProRails’ executive committee en daarom een goede match met Bewuste Bouwers. We stelden hem een paar vragen. 

Lees verder

---

Wist je dat ...

... POM op 6 september een gratis bezoek aan het Hoogwaterbeschermingsprogramma-project Dijkversterking Capelle Moordrecht organiseert? Het enige dat je hoeft te doen is je voor 1-9 aanmelden 

... Bewuste Bouwers diverse maatwerk workshops en trainingen verzorgt? Bijvoorbeeld over het in de praktijk brengen van de gedragscode

... je die op verschillende momenten kunt inzetten? Bijvoorbeeld in de tenderfase om zo met het team de EMVI stukken heel concreet te maken. Of tijdens de uitvoering om alle betrokkenen bewust te maken van wat bewust bouwen in de praktijk inhoudt.

... de deelnemers de trainingen en workshops met gemiddeld een 8,3 beoordelen? Lees hier meer 

---

Om niet te vergeten

 

29 september                 BLVC Café

26-30 september 2016    Dutch Green Building Week

1 november                    KAM Infradag 

17-20 januari 2017         Infratech

23 januari 2017              Bewuste Bouwers Boost

---
---