Header

De vakantieperiode is aangebroken. Het is al minder druk op de wegen, sommige scholen zijn al dicht en ook de eerste bouwbedrijven sluiten voor zomer. Er zijn ook projecten die juist in de zomerperiode werken om zo min mogelijk overlast te veroorzaken.

De meldingen van omwonenden en passanten die in het eerste half jaar van 2016 via verbeterdebouw.nl zijn binnengekomen, zijn geanalyseerd. Het onderwerp geluid blijft op 1 staan met 41% van de meldingen. Zeker in de zomer goed om bij stil te staan. Mensen hebben in deze periode vaker het raam open staan of leven meer buiten.

Ook lichten we een best practice uit in deze nieuwsbrief. Deze keer vertelt Hendriks Bouw & Ontwikkeling over 'hun' sinaasappel waardoor ze makkelijker met elkaar het gesprek aangaan en de samenwerking beter wordt. Hopelijk kan dit voorbeeld je inspireren om op eigen wijze de samenwerking onderling en in de keten te verbeteren.

Bewuste Bouwers is de hele zomer bereikbaar. Ik wens je een fijne zomer.

Met vriendelijke groet,

Ilja Werkhoven
Directeur Bewuste Bouwers
T. 079-3252425

---
Hoe Hendriks de wereld verandert ‘one orange at a time’

Hoe Hendriks de wereld verandert ‘one orange at a time’

De auditors van Bewuste Bouwers bezoeken tientallen bouwplaatsen per jaar. Veel bouwplaatsen zijn netjes op orde, sommigen zetten net dat vernieuwende extra stapje en worden hiervoor beloond met een Best Practice. Hendrik Bouw & Ontwikkeling vertaalde een bedrijfsbreed cultuurveranderingsprogramma heel concreet in de vorm van een sinaasappel. Hierdoor verloopt het gesprek met elkaar makkelijker en wordt de samenwerking door de keten heen beter.  Meer weten? Lees het artikel op de website.

Lees verder

---
Strukton Worksphere: beste buur voor klanten van klanten

Strukton Worksphere: beste buur voor klanten van klanten

Strukton Worksphere heeft zich aangesloten bij Bewuste Bouwers. Strukton Worksphere, onderdeel van Strukton Groep, is gespecialiseerd in het realiseren, beheren en exploiteren van duurzame en gezonde leefomgevingen zowel installatietechnisch als bouwkundig. Veel projecten worden uitgevoerd op kleine oppervlakten of zoals programmamanager Peter Meijer zegt ’postzegels’. “Onze projecten vind je in de zorg, commercieel vastgoed, industrie en mobiliteit. Uitdagende omgevingen omdat je altijd te maken hebt met de klanten van je klant. Als wij ons bijvoorbeeld op een station of een vliegveld niet als beste buur opstellen, heeft onze klant daar direct last van. En dat willen we natuurlijk voorkomen.”

Lees verder

---
Geluidsklachten nemen toe

Geluidsklachten nemen toe

Buren en voorbijgangers geven feedback aan projecten die zijn aangesloten bij Bewuste Bouwers. Dit doen ze via het platform www.verbeterdebouw.nl. De cijfers over de eerste helft van 2016 zijn bekend en geanalyseerd. Uit de analyse blijkt dat het aandeel geluid gerelateerde klachten toeneemt van 33% in 2015 naar 41% in het eerste half jaar van 2016. 

Voorkomen dat jouw bouwplaats één van de veroorzakers van geluidsoverlast is? Kijk eens op de nieuwe normkaarten, in het handboek en bij de best practices

Lees verder

---

Inschrijvingen InfraTech innovatieprijs gestart

Ieder jaar wordt tijdens de InfraTech de Innovatieprijs uitgereikt. Met de Innovatieprijs worden organisaties en studenten uitgedaagd om de gebaande paden te verlaten, hun creativiteit en kennis op het gebied van infrastructuur de vrije loop te laten en met slimme oplossingen te komen!

Bewuste Bouwers zijn altijd op zoek naar de slimste manier om een beste buur te zijn. De meest vernieuwende ideeën worden beloond met de vermelding van best practice en goed voorbeeld. Ga eens na in je eigen organisatie of je een innovatie hebt die in aanmerking komt voor deze prijs.

Project en product innovaties kunnen worden aangemeld via het inschrijfformulier. De inzendingen moeten voor 30 september worden aangemeld. 

Meer informatie over de InfraTech Innovatieprijs en het reglement van deelname.

---

BLVC Café inclusief rondleiding Stationsgebied

Na heel veel enthousiaste reacties op de eerste twee versies van BLVC Café en kon een derde BLVC Café niet uitblijven. Het derde Café vindt plaats in de middag van 29 september 2016 in het Stadskantoor Utrecht. Vóóraf is er een mogelijkheid mee te doen aan de rondleiding door het grote stationsgebied.  

Programma en Aanmelden
Op basis van de wensen van de deelnemers is een prachtig programma samengesteld dat dichtbij de vakgebieden Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie ligt. Ga naar de site van het BLVC Café voor meer informatie over het programma of om je aan te melden. Het maximum aantal deelnemers is 90. En vol=vol. 

---

Wist je dat ...

.. de serie workshops over de vernieuwde gedragscode een succes waren? Er is veel interesse van uit de aangesloten bouwplaatsen om het naadje van de kous te weten

... het geen probleem is als je de workshops gemist hebt? Bewuste Bouwers verzorgt ook workshops en trainingen op locatie. Neem gerust contact op met trainer Els Geurts

... alle communicatiemiddelen van Bewuste Bouwers een nieuw jasje hebben? Overal zijn de nieuwe iconen doorgevoerd. Je ziet dat bijvoorbeeld aan de nieuwe bouwhekbanners, posters en flyers voor omwonenden

---

Om niet te vergeten

 

29 september                 BLVC Café

26-30 september 2016    Dutch Green Building Week

1 november                    KAM Infradag 

---
---