Header

De zomervakantie staat weer voor de deur. De tijd van het jaar dat veel mensen thuis zijn en ramen en deuren open hebben. Daardoor is er een grotere kans op hinder en overlast ervaring door werkzaamheden op de bouwplaats. Sommige bouwplaatsen werken door, anderen sluiten de hekken voor de bouwvak. Laat de buren weten of je doorwerkt of gesloten bent. En natuurlijk hoe en wie ze kunnen bereiken mocht er iets voorvallen op de bouwplaats.

Deze zomerperiode is ook het eerste seizoen dat de vernieuwde gedragscode van kracht is. Er zijn nog wat plaatsen vrij voor de workshops van 30 juni, 5 en 7 juli. Dan kun je in de zomer direct aan de slag met de nieuwe normkaarten. Bewuste Bouwers is de hele zomer bereikbaar voor vragen.

Afgelopen maanden zijn er diverse best practices beloond. Over één, de elektrische scooters van Baas BV lees je meer in deze nieuwsbrief. Je kunt natuurlijk ook je voordeel doen met de best practices van anderen. Het overzicht staat op de website.

Met vriendelijke groet,

Ilja Werkhoven
Directeur Bewuste Bouwers
T. 079-3252425

---
Vernieuwde gedragscode Bewuste Bouwers

Vernieuwde gedragscode Bewuste Bouwers

Op 23 juni is de vernieuwde gedragscode Bewuste Bouwers gelanceerd tijdens de Landelijke Omgevingsmanagement Dag. Vanaf vrijdag 1 juli is de nieuwe gedragscode van toepassing op alle bouwplaatsen. De basis van de gedragscode is gelijk gebleven, de vorm is veranderd. Bekijk de gedragscode, de normkaarten en het nieuwe handboek op de website.

Lees verder

---

Workshop nieuwe gedragscode

Vanaf 1 juli is de nieuwe gedragscode van toepassing op alle aangesloten bouwplaatsen. De basis van de gedragscode blijft gelijk. Een Bewuste Bouwer is het visitekaartje van de bouw en houdt rekening met de omgeving, het milieu en de mens. De vorm is aangepast om nog duidelijker handvatten te geven aan de bouwplaats om optimaal te werken. Wat is er veranderd en wat betekent de nieuwe gedragscode voor de bouwplaats? Tijdens de workshops over de nieuwe gedragscode wordt hier antwoord op gegeven. Er is nog ruimte op 30 juni en 5 en 7 juli. Aanmelden via de website.

Lees verder

---
Best Practice: Op de elektrische scooter van hot naar her

Best Practice: Op de elektrische scooter van hot naar her

De projectleiders en uitvoerders van Baas BV maken sinds kort gebruik van elektrische scooters om zich op en tussen bouwplaatsen te verplaatsen. Snel, efficiënt, milieuvriendelijk en het veroorzaakt veel minder overlast dan een auto. Kortom, een Best Practice die als inspiratie voor anderen kan dienen. 

Lees verder

---
De 1250e bouwplaats

De 1250e bouwplaats

Op 1 juni was het zo ver: de 1250e bouwplaats werd aangemeld bij Bewuste Bouwers. Een mijlpaal om niet ongemerkt voorbij te laten gaan. De eer van de 1250e aanmelding gaat naar BESIX en Strukton Worksphere. Zij werken samen onder de naam SPARK en tekenden voor de nieuwbouw en het onderhoud voor de komende 15 jaar voor de Hogeschool Utrecht. 

Lees verder

---
Green Deal Het Nieuwe Draaien

Green Deal Het Nieuwe Draaien

Op 26 mei ondertekende Ilja Werkhoven namens Bewuste Bouwers de Green Deal ‘Het Nieuwe Draaien’. Werkhoven: “Deze Green Deal sluit heel goed aan op de gedragscode van Bewuste Bouwers. Bedrijven kunnen Het Nieuwe Draaien bijvoorbeeld toepassen als maatregel voor pijler milieu. Het Nieuwe Draaien geeft ook invulling aan de CO2 prestatieladder.” Kijk voor meer informatie ook eens op www.hetnieuwedraaien.nl.

Lees verder

---

Wist je dat ...

... het gebruik van de UV kaart één van de best practices van 2015 was? Deze tijd van het jaar geen overbodige luxe toch? Bekijk alle best practices en goede voorbeelden hier 

... je Bewuste Bouwers ook op LinkedIn kunt volgen? Dan ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws

... in het vakblad Aannemer een mooi artikel over Bewuste Bouwers staat? Lees het interview met Bewuste Bouwers directeur Ilja werkhoven hier 

... je je al weer kunt aanmelden voor het BLVC café van 29 september? Na twee succesvolle edities belooft ook het derde BLVC café weer een mooie en interactieve bijeenkomst te worden

---

Om niet te vergeten

 

1 juli 2016                      Vernieuwde gedragscode Bewuste Bouwers van kracht

29 september                 BLVC Café

26-30 september 2016    Dutch Green Building Week

---
---