Header

Sinds deze maand zijn Schagen Infra en Max Bögl deelnemer van Bewuste Bouwers. Bewuste Bouwers kunnen gebruik maken van de kennis en ervaring van andere bouwplaatsen. Je hoeft niet alles zelf te bedenken en het hoeven geen grootse of dure oplossingen te zijn. De auditors denken graag mee over slimme oplossingen en manieren om Beste Buren te zijn. In het jaarbericht van 2015 staan een aantal Best Practices en goede voorbeelden ter inspiratie voor je eigen projecten. Niet alle 28 Best Practices en bijna net zo veel voorbeelden staan in het jaarverslag. De overige Best Practices uit 2015 en die uit eerdere jaren staan op de website. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er ook weer verschillende Best Practices toegekend. Neem ze door en doe er je voordeel mee.

Met vriendelijke groet,

Ilja Werkhoven
Directeur Bewuste Bouwers
T. 079-3252425

---
Schagen Infra: Samen maken we morgen

Schagen Infra: Samen maken we morgen

Wegenbouwbedrijf Schagen Infra BV uit Hasselt (Overijssel) is sinds dit voorjaar deelnemer van Bewuste Bouwers. Directeur Gert Brunink vertelt waarom Schagen Infra deze bewuste keuze gemaakt heeft.

Lees verder

---
Max Bögl: Nieuwe deelnemer van Bewuste Bouwers

Max Bögl: Nieuwe deelnemer van Bewuste Bouwers

Dit voorjaar besloot Max Bögl zich bedrijfsbreed aan te melden bij Bewuste Bouwers. Zij zijn hiermee de 30e bouwer die zich committeert aan de gedragscode van Bewuste Bouwers. Het van oorsprong Duitse bedrijf heeft zich in ‘90 jaar ontwikkeld van een lokale aannemer naar een grote internationale speler. 

Lees verder

---

Beste Buren: Jaarbericht 2015

Net even anders dan anders, het jaarbericht van Bewuste Bouwers heeft als titel 'Beste Buren'. Dat is ook direct het doel, met goede voorbeelden en best practices andere bouwplaatsen inspireren om de beste buren te zijn die ze kunnen zijn. Je kunt het Jaarbericht 2015 uiteraard online lezen. Er is ook een beperkte oplage op papier beschikbaar. 

Lees verder

---
Best Practice: Per fiets of auto de vorderingen veilig bekijken

Best Practice: Per fiets of auto de vorderingen veilig bekijken

De auditors van Bewuste Bouwers bezoeken tientallen bouwplaatsen per jaar. Veel bouwplaatsen zijn netjes op orde, sommigen zetten net dat stapje extra en worden hiervoor beloond met een Best Practice. Regelmatig wordt er eentje uitgelicht zodat ook andere bouwplaatsen hier hun voordeel mee kunnen doen. Deze keer de Auto- en Fietsroutes langs de IJssel, een Best Practice op het onderdeel 'Bewust'.

Lees verder

---

Tender Bewust

Bewuste Bouwers opgelet! RVO, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft op Tenderned een SBIR-oproep Functionele Barrière (FunBar) gepubliceerd. Het gaat om een oproep voor bedrijven voor de ontwikkeling van innovatieve producten die er toe leiden dat burgers minder overlast ervaren van bouwwerkzaamheden in de bewoonde omgeving. Precies waar Bewuste Bouwers voor staan. Meer informatie vind je op Tenderned. Je kunt tot 18 mei reageren.

Lees verder

---

Wist je dat ...

... Bewuste Bouwers verschillende trainingen en hulpmiddelen aanbiedt om bouwplaatsen te helpen de gedragscode in de dagelijkse praktijk toe te passen?

... na het succesvolle BLVC Café van 10 maart, de volgende al voorbereid wordt? Op 29 september kun je er weer bij zijn. Hou de website en social media van Bewuste Bouwers in de gaten voor meer informatie

... begin april de 100e bouwplaats van 2016 is aangemeld door U? Vorig jaar was dat pas op 28 mei 

... Bewuste Bouwplaatsen die meedoen met de Dag van de Bouw gratis extra posters van Bewuste Bouwers kunnen bestellen? Stuur een e-mail aan info@bewustebouwers.nl 

---

Om niet te vergeten

4 juni 2016                     Dag van de Bouw

23 juni 2016                   Landelijke OmgevingsManagersDag (LOMD)
                                     Lancering vernieuwde gedragscode Bewuste Bouwers

29 september                 BLVC Café

26-30 september 2016    Dutch Green Building Week

---
---