Header

 

Het is lente. Dat is ook de tijd dat overal het gras en de struiken weer gaan groeien, ook op de plekken waar je dat niet wilt. Af en toe even de bouwplaats rondlopen en 'bijknippen' hoort er weer bij.

Niet alleen de natuur groeit en bloeit, ook Bewuste Bouwers. Zo zijn dit voorjaar bijna 100 bouwplaatsen aangemeld. Dat is ruim 50% meer dan vorig jaar. Het team is weer compleet met de komst van Bouwe van den Ende, coördinerend auditor. In de komende maanden ronden we de vernieuwde gedragscode af. De lancering is op 23 juni. Tijdens de audits werden in het begin van het jaar al een paar zeer goede voorbeelden op bouwplaatsen beloond met een best practice. In deze nieuwsbrief lees je meer over de BouwHub, één van de recente best practices. Kortom, genoeg te doen, genoeg te beleven. 

Met vriendelijke groet,

Ilja Werkhoven
Directeur Bewuste Bouwers
T. 079-3252425

---
Best Practice: De BouwHub, een VolkerWessels-initiatief

Best Practice: De BouwHub, een VolkerWessels-initiatief

De auditors van Bewuste Bouwers bezoeken tientallen bouwplaatsen per jaar. Veel bouwplaatsen zijn netjes op orde, sommigen zetten net dat stapje extra en worden hiervoor beloond met een Best Practice. Regelmatig lichten we eentje uit zodat ook andere bouwplaatsen hier hun voordeel mee kunnen doen. Deze keer de BouwHub, een best practice op het gebied van Milieu.

Lees verder

---
Lancering vernieuwde gedragscode op 23 juni

Lancering vernieuwde gedragscode op 23 juni

Vorige maand was de doorontwikkelsessie voor de nieuwe gedragscode. De samenvatting lees je in het verslagOp 23 juni wordt de vernieuwde gedragscode gelanceerd tijdens de Landelijke Omgevingsmanagementdag. Bewuste Bouwers organiseert voor bouwplaatsmedewerkers in juni en juli trainingen over de nieuwe gedragscode. Vanaf het derde kwartaal wordt in heel Nederland de vernieuwde gedragscode gebruikt.

Lees verder

---

Laat je zien tijdens de Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is hét moment om als bouwplaats je deuren en hekken open te zetten voor het publiek. Laat zie wat je doet, waarom en hoe. Betrek de omgeving op een leuke en interactieve manier bij de bouwplaats. Bewuste Bouwers kunnen tijdens de Dag van de Bouw laten zien dat zij niet alleen goede bouwers maar ook beste buren zijn.

Vanuit Bewuste Bouwers stellen we voor deelnemende bouwplaatsen gratis extra posters beschikbaar. Je kunt die bijvoorbeeld ophangen in de keet. Bestellen is heel eenvoudig, stuur een e-mail naar info@bewustebouwers.nl ovv extra posters dag van de bouw. 

---
Ook tweede BLVC Café groot succes

Ook tweede BLVC Café groot succes

Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie, of BLVC in het jargon. Voor Bewuste bouwplaatsen cruciale factoren. Alleen als je voldoende aandacht besteedt aan deze onderwerpen, kun je een beste buur zijn. Wil je meer weten? Lees dan verder

---
Bouwe: nieuwe coördinerend auditor

Bouwe:nieuwe coördinerend auditor

Bouwe van den Ende is deze maand gestart als coördinerend auditor. Wie is deze man met de toepasselijke naam? En waar kun je hem voor bellen? 

Lees verder

---

Nog betere buren met Bewuste Bouwers in EMVI plannen

De gedragscode van Bewuste Bouwers is heel geschikt als middel om invulling te geven aan EMVI criteria in een aanbesteding. Veel opdrachtgevers vinden het uiteraard belangrijk dat een bouwplaats zo min mogelijk hinder veroorzaakt. Denk aan bereikbaarheid van een station of veiligheid in een stadscentrum. Met de gedragscode brengt de bouwplaats omgevingsmanagement heel concreet in de praktijk. Lees verder

---

Om niet te vergeten

4 juni 2016                     Dag van de Bouw

23 juni 2016                   Landelijke OmgevingsManagersDag (LOMD)
                                     Lancering vernieuwde gedragscode Bewuste Bouwers

26-30 september 2016    Dutch Green Building Week

---
---