Header

 

Ik zie veel interesse voor de gedragscode bij brancheverenigingen, opdrachtgevers én bouwbedrijven. Dat blijkt wel uit de mijlpaal van de 1000e bouwplaats die we bereikt hebben. Samen met andere relevante spelers in de sector brengen we ons gedachtegoed steeds verder. Bijvoorbeeld op een masterclass van De Bouwcampus en de infralokalen van SBRCURnet.

De toegevoegde waarde van ‘bewust bouwen’ wordt steeds duidelijker, zowel intern als extern. Een mooi voorbeeld is het Zorgplein in Brunssum, waar de omgeving actief betrokken wordt bij het bouwproject. Dit leidt tot enthousiasme bij zowel de medewerkers als de opdrachtgever.

Eind deze week komen de bedrijfsdeelnemers van Bewuste Bouwers bij elkaar in de jaarlijkse Bewuste Bouwers Boost. Met elkaar werken we aan de visie voor Bewuste Bouwers voor de komende jaren. 

Met vriendelijke groet,

Ilja Werkhoven
Directeur Bewuste Bouwers
T. 079-3252425

---
Bewust bewust bouwen

Bewust bewust bouwen

In het Limburgse Brunssum bouwt Aannemersbedrijf Jongen een nieuw Zorgplein, genaamd Mijn Centrum voor Medische zorg. Voor dit project is heel bewust gekozen voor de aanmelding bij Bewuste Bouwers. Rob Janssen en Cor Dijkman zijn allebei nauw betrokken bij respectievelijk de voorbereiding en de uitvoering. Zij vertellen waarom bewust bouwen belangrijk is en eigenlijk normaal zou moeten zijn. 

Lees verder

---
Bewoner als omgevingsmanager

Bewoner als omgevingsmanager

Hartje centrum Wageningen, midden in de nacht, wéér slaat die generator aan. Omwonenden gefrustreerd en de volgende ochtend met een slaperig hoofd op het werk. Dat moet anders kunnen. Steven Degen uitvoerder bij BAM Bouw en Techniek vertelt.

Lees verder

---

Eerste BLVC café: aansprekende mix opdrachtgevers en bouwbedrijven

Vanaf de 11e verdieping van het stadhuis Utrecht keken de deelnemers recht op een aantal bouwputten van het stationsgebied van Utrecht. Hoe wordt er omgegaan met de bereikbaarheid, de veiligheid, de leefbaarheid van de omgeving? Hoe kan je optimaal communiceren met je opdrachtgever en –nemer en met de omwonenden? Vertrouwen was de rode draad tijdens het eerste nationale BLVC café. 

Lees verder

---
1000ste Bewuste Bouwplaats

1000ste Bewuste Bouwplaats

Dit najaar meldde VolkerWessels onderneming Van Agtmaal de renovatie van de aula van de broeders van Saint Louis aan bij Bewuste Bouwers. Zij waren de 1000e aanmelding sinds de start in 2010. Een mijlpaal waar we trots op zijn.

Lees verder

---

Wist je dat ...

 

… Bewuste Bouwers u kan helpen om de gedragscode in de praktijk toe te passen? Bijvoorbeeld met een workshop of training bij de start van uw project.

… er op dit moment 305 actieve Bewuste Bouwplaatsen zijn?

… die te vinden zijn op www.bewustebouwers.nl én op www.verbeterdebouw.nl

... de gemeente Amsterdam een website heeft om kennis te delen over de Noordzuidlijn? Kijk op www.noordzuidlijnkennis.net voor meer informatie

… je je kunt inschrijven voor de Duurzaam Bouwen Awards 2016? De uitreiking is op 22 maart 2016.

 

---

Om te noteren in je agenda

20 november 2015          Bewuste Bouwers Boost (voor bedrijfsdeelnemers)

11-15 januari 2016         Officiële opening van de Bouwcampus, Delft. Meer informatie op www.debouwcampus.nl

17 maart 2016                Nationale BLVC café

22 maart 2016                Uitreiking Duurzaam Bouwen Awards

4 juni 2016                     Dag van de Bouw

23 juni 2016                   Landelijke OmgevingsManagersDag (LOMD)

---
---